Opas altaan valintaan

Kuinka valitsen altaan?
Altaan valinnassa ratkaisevia ovat sen tekninen laatu, energiatehokkuus ja hieronnan teho. Kyseessä on sijoitus, jonka odotetaan toimivan ilman murheita pitkään. Korkea laatu merkitsee hyvää kestävyyttä. Pitkäikäisyydestä ja Suomen käyttöolosuhteista johtuen myös energiatehokkuus on tärkeää. Jos käyttökuluissa on monien satojen eurojen vuosittainen ero, käyttäjä tulee ajan myötä maksaneeksi suurempina kuluina toisen altaan hinnan. Hieronta ja sen säädettävyys on kolmas tärkeä valintaperuste. Jos suuttimien tehoa voi vähentää, saa hieronnasta pehmeämmän, mutta jos suuttimia ei ole riittävästi tai pumput eivät ole kyllin tehokkaita, ei niitä saa millään tehokkaammiksi.

Aina valmis
Hyvän lämpöeristyksen ja kehittyneen elektroniikan ansiosta Novitek-ulkoporeallas on aina valmis käyttöön. Mikä onkaan mukavampaa raskaan työviikon päätteeksi kuin nostaa altaan kansi pois ja pulahtaa lämpimiin poreisiin – oli ulkona sitten suojakeli tai paukkupakkanen. Ilman tuntien esivalmisteluja altaan täyttämisessä tai lämmittämisessä. Vapaa-ajan asuntoon hankitun altaan voi ohjelmoida odottamaan valmiina viikonloppuisin.

Eristys säästää energiaa
Altaamme on eristetty kotimaisilla SPU-polyuretaanilevyillä. Altaissamme on myös vakiona normaalia paksumpi 12 cm eristekansi. Kansi taittuu keskeltä kahtia ja sen kantavuus on noin 50 kg neliömetrillä. Testasimme Novitek-altaan energiatehokkuutta vuoden ajan, jolloin pakkanen laski välillä jopa -30 C asteeseen. Tästä huolimatta 1100 litran altaamme kulutti sähköä kesäkuusta kesäkuuhun vain 2200 kWh.

Luotettava elektroniikka
Altaissamme käytetään Balboan, maailman suurimman poreallaselektroniikan valmistajan kehittämiä ohjausjärjestelmiä ja lämmittimiä. Luottamuksemme tähän elektroniikkaan on niin vankka, että annamme sille jopa viiden vuoden takuun Suomen oloissa. Ohjausjärjestelmä on yksinkertainen käyttää, mutta samalla se on pitkälle muokattavissa. Käyttäjä voi helposti muuttaa suodatusjaksoja ja lämmitysvaihtoehtoja. Varmuuden vuoksi altaassa on aina aktiivinen lämpötilan seuranta, joka käynnistää pakkasenesto-ohjelman lämpötilan pudotessa liian alas

KATSO ESITTELYVIDEO tästä..

Altaan hoito ja ylläpito

Ulkoporealtaamme ovat valmistettu ympärivuotiseen ulkokäyttöön – nautinto on parhaimmillaan talven kovalla pakkasella. Ulkoporealtaamme ovat suunniteltu käyttäjäystävällisiksi ja helppohoitoisiksi. Kaikki kemikaalit ja -hoitoaineet ovat itse maahantuomiamme sekä testattuja tai itse tuotettuja. Olemme siis huolehtineet, että altaan hoito olisi asiakkaalle mahdollisimman helppoa. Vedenvaihto suoritetaan käytöstä riippuen 2-4 kertaa vuodessa.

Altaan hoitovinkkejä:

1. Tarkista kuitusuodattimen kunto kerran kahdessa viikossa – tarvittaessa huuhtelu juoksevan veden alla. Suodattimen pesua varten on kehitetty suodatinpesuri. Voit hankkia sen verkkokaupastamme.

2. Samalla suosittelemme tarkistamaan veden kunnon testiliuskilla jotka tulivat altaan mukana. Kloori on tyypillinen vedenhoitoon käytettävä kemikaali, joka sisältyy toimitukseen, pH:n säätöön tarkoitetut kemikaalit tulevat myös altaan mukana. Käytön jälkeen altaan veteen tulee lisätä klooria 10 grammaa eli n. ruokalusikallinen. Mikäli pH ei ole ihaanteellinen voidaan sitä säätää mukana tulleilla kemikaaleilla, n. 12 grammaa eli yksi korkillinen nostaa tai vastaavasti laskee pH-arvoa 0,1:llä.

Ihanteelliset arvot:
pH 7,2-7,6
Kokonaiskloori 0,7-2,0 ppm
Alkaliniteetti 80-120 ppm
(Mittayksikkö ppm, parts per million 10 000 ppm = 1 %)

3. Altaan vedenvaihdon yhteydessä on hyvä uusia suodatin/suodattimet ja suorittaa putkistonpuhdistus siihen tarkoitetulla aineella. Tarpeen mukaan myös altaan akryylipinta tulee puhdistaa.

Huolto ja takuuasiat

Toimiva huolto ja luotettava takuu ovat aina olleet Novitekille kunnia-asia. Myönnämmekin altaillemme jopa viiden vuoden takuun tekniikalle ja kymmenen vuoden takuun rungolle. Alueellinen huoltoverkostomme kattaa koko Suomen ja parhaimmassa tapauksessa vikaantunut allas saadaan kuntoon jo samanpäivän aikana. Pystymme yhä tarjoamaan varaosia yli 20-vuotta sitten valmistamiimme tuotteisiin. Nopeinten saat apua soittamalla huollon numeroon (02) 737 270 tai lähettämällä sähköpostia mail@novitek.fi. Jotta allas saadaan mahdollisimman nopeasti taas kuntoon huolehdithan, että viestissäsi on ainakin seuraavat asiat:

• nimesi ja yhteystietosi
• missä allas on ja koska toimitettu
• kuvaus viasta ja kuvat rikkoutuneesta osasta

Olemme nopeasti yhteyksissä jotta pääset taas nauttimaan altaastasi!

Tutustu tästä takuuehtoihin.

tee tarjouspyyntö

Tietoa ja Tekniikkaa

Tutustu täältä miksi kotimaiset ulkoporealtaamme ovat markkinoiden parhaat juuri Suomen olosuhteisiin.

tietoa ja tekniikkaa